Bank van pallets maken

Door Schroeven Online - 13 mei 2022 - Buiten klussen

 

Stap voor stap een bank maken van pallets

Als je unieke meubels voor je tuin of terras wilt hebben, kun je je eigen bank samenstellen. Je hoeft geen nieuwe houten planken aan te schaffen. Je kunt namelijk een bank maken van ongebruikte pallets en schroeven. Het creëren van je eigen bank geeft je een gevoel van voldoening, omdat je ongebruikte pallets kunt omtoveren tot een functioneel item. Bovendien kun je het ontwerp van de bank aanpassen aan je voorkeur. Daarnaast kun je de afwerking van de bank aanpassen. Je kunt de bank bijvoorbeeld onafgewerkt laten of deze in elke gewenste kleur schilderen.

Een bank maken van gerecycled en oud hout vereist hard werken en creativiteit. Voordat je de pallets gebruikt, moet je er echter voor zorgen dat het hout niet verrot is. Zo zorg je ervoor dat het veilig is om op te zitten. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de palletfabrikant geen chemische middelen gebruikt om de pallet te behandelen. Wanneer de pallet beschadigd is, dien je op zoek te gaan naar een andere pallet in goede staat. Zo weet je zeker dat de pallet stevig genoeg is om te zitten. Een pallet van goede kwaliteit kan meerdere jaren meegaan.

Er zijn verschillende redenen waarom je een pallet zou moeten gebruiken als materiaal voor het maken van een tuinbank. Ten eerste is dit materiaal gemakkelijk te vinden en betaalbaar. Je kunt de pallet voor een lage prijs aanschaffen. Bovendien kun je met een kleine inspanning de pallet gratis krijgen. Een andere reden voor het gebruik van de houten pallet is de duurzaamheid. De pallet wordt vaak gebruikt om zware objecten te vervoeren. Je moet de kracht ervan dus niet onderschatten. Ongetwijfeld gebruiken veel mensen de pallet om meubelstukken zoals banken, tafels en planken te maken.

 

Benodigd materiaal en gereedschap voor het maken van een bank van pallet

Een pallet is natuurlijk het belangrijkste materiaal dat je moet voorbereiden. Zorg ervoor dat de pallet van stevig hout is. Het gebruik van pallets van eikenhout of geïmpregneerd hout is een goed idee. Je bent vrij om de maat van de pallet te kiezen. Het aantal pallets dat nodig is voor jouw project hangt af van de grootte en het ontwerp van de bank die je gaat bouwen. Vervolgens moet je de schroeven voorbereiden. Het beste type schroef dat je kunt kiezen, zijn  AR Coating schroeven. Dit type schroef is bestand tegen de vochtigheid en weersinvloeden en is enorm sterk.

Als je een bank voor buiten maakt, moet je RVS schroeven selecteren. Op deze manier zullen de schroeven niet roesten, zelfs niet als ze worden blootgesteld aan regen en vocht. Helaas zijn de roestvrijstalen schroeven vrij duur. Om de juiste lengte van schroeven te bepalen, dien je de dikte van de pallet op te meten. Het wordt aanbevolen om dikkere schroeven te gebruiken voor het maken van banken. De banken moeten namelijk veel kilo’s dragen als er mensen op zitten.

Verder moet je verschillende tools voorbereiden. Mogelijk heb je een reciprozaag of cirkelzaag, een koevoet voor het trekken van spijkers, een hamer, een meetlint, een schroevendraaierbit, een elektrische boor en een marker nodig. Meestal heb je drie stukken pallets nodig om een ​​tweezitsbank te maken. Dan heb je zes pallets nodig om vierzitsbanken te maken.

 

Stap voor stap een bank maken

Wanneer je pallets klaar zijn, moet je hun staat controleren om er zeker van te zijn dat er geen beschadigde latten zijn. Als je een gebroken onderdeel van de pallet aantreft, mag je deze niet gebruiken. Dit kan schadelijk zijn voor de mensen die op de bank gaan zitten. Je kunt de pallets omvormen tot zitbank en rugleuning. Je moet de maat van de bank bepalen. Zo kun je de pallets dus nauwkeurig snijden. Je kunt de cirkelzaag gebruiken om de pallet op de gewenste maat en vorm te zagen. Vervolgens moet je de cirkelzaag instellen om twee centimeter diep te zagen. Markeer de pallet om het snijproces goed te laten verlopen. Je kunt de pallet aan één kant afsnijden. Daarna kun je het omdraaien om een ​​andere kant te snijden.

Na het doorsnijden van de pallet kun je de bank weer verticaal op de zitbank stapelen. Vervolgens kun je ze vast schroeven om deze onderdelen te bevestigen. Nu kun je zowel de poten van de bank als de armleuningen maken. Je moet het hout zagen op basis van de gewenste hoogte van de poten. Dan kun je de poten aan de bank bevestigen. Vervolgens kun je de poten vastzetten met een accuboormachine. Als je het bankgedeelte wilt bevestigen, moet je de poot in de zitbank en het ruggedeelte bevestigen. Het is beter om 4 schroeven te gebruiken voor het onderste gedeelte en 4 schroeven voor het bovenste gedeelte. Herhaal deze methode om andere poten te installeren.

Vervolgens kun je de armleuning maken. Je kunt de lamel op de pallet gebruiken om de armleuning te maken. Je kunt de lat eenvoudig over de voor- en achterbank poten spannen. Vervolgens kun je de arm aan de bovenkant van de voor- en achterpoten vastschroeven. Volg dezelfde stap voor een andere armleuning. Nu is je bank klaar voor gebruik. Je kunt deze bank nog comfortabeler maken door een kussen toe te voegen. Zo kun je eenvoudig en comfortabel op het zachte oppervlak zitten. Om je bank er mooier uit te laten zien, kun je overwegen hem in je favoriete kleur te schilderen.

 

Hoe upgrade je het uiterlijk van een pallet bank?

Als je rustieke meubels voor je tuin wilt hebben, hoef je de pallet bank niet te schilderen. Je kunt de natuurlijke uitstraling van de pallet behouden. Als je echter een mooie bank wilt hebben, moet je hem schilderen. Er zijn veel soorten verf waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor matte verven, glanzende verf, schoolbordverven of houtbeitsen. Zorg er echter voor dat je de juiste verf kiest op basis van het beoogde gebruik van de bank. Als je de bank op het terras, de tuin en andere buitenruimtes plaatst, moet je de verf kiezen die is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Op deze manier kan de verf de bank beschermen tegen weersveranderingen zoals regen en zonnestralen. Ook het aanbrengen van de schimmelwerende verf is een goed idee.

Als je je bank liever schildert, moet je het oppervlak van de pallet voorbereiden. Eerst moet je het oppervlak glad schuren. Het gladde oppervlak van de pallet is gemakkelijk te schilderen. Ook het resultaat van het schilderwerk is prachtig. Als je scheuren of schilfers aan het oppervlak van de pallets aantreft, kun je houtvuller gebruiken om alle oneffenheden te dichten. Zorg ervoor dat je na het schuren van de bank het oppervlak reinigt met een vochtige doek. Laat het oppervlak drogen en dan kun je beginnen met het aanbrengen van de verf of beits. Om de gewenste kleur te krijgen moet je een primer aanbrengen voordat je de verf aanbrengt. Vervolgens moet je meerdere lagen schilderen om de gewenste kleur te krijgen.

Daarnaast kun je, als je van de natuurlijke uitstraling van hout houdt, kiezen voor waxen, polijsten en lakken van de bank. De lak versterkt niet alleen de natuurlijke uitstraling van de bank, maar kan ook de palletbank behouden. Houd er rekening mee dat gekleurde lakken er meestal donkerder uitzien als ze droog zijn. Als je een natuurlijke uitstraling van hout wilt hebben, kun je kiezen voor blanke lak.

 

Is een houten pallet ideaal voor banken en ander tuinmeubilair?

Als je graag doe-het-zelf-projecten doet om je eigen meubels te maken, is het een goed idee om een ​​houten pallet te gebruiken. Pallets zijn gemakkelijk te vinden. Je kunt het kopen of gratis opvragen bij de supermarkt of het magazijn. Je hoeft geen duur hout te kopen voor dit project. Het gebruik van pallets is een slimme beslissing als je een beperkt budget hebt. Met een beetje moeite en creativiteit kun je een nutteloze pallet omtoveren tot iets functioneels, zoals banken, tafels of planken.

Bovendien zijn houten pallets veilig omdat ze geen chemische stoffen bevatten. De palletfabrikanten behandelen de pallets niet meer met schadelijke chemicaliën. Je moet echter nog steeds een masker dragen wanneer je de pallet zaagt om te voorkomen dat je zaagsel inademt. Verder is een houten pallet het ideale materiaal voor buitengebruik. Je kunt het beschermen met verf of lak zodat het bestand is tegen regen en zon. Regen en vocht kunnen de duurzaamheid en levensduur van je bank in gevaar brengen. Om de pallet bank waterafstotend te maken, dien je de vernis kit of lak aan te brengen.

Houten pallets zijn zeer sterk en duurzaam. Het is een geschikt materiaal voor het maken van doe-het-zelf meubels. De pallets worden namelijk vaak gebruikt om zware dingen te vervoeren. Bij goed onderhoud kan de houten pallet bank jaren mee. De pallets zijn eenvoudig op maat te maken. Als je je verveelt met de bank, kun je deze in een andere kleur schilderen. Daarnaast kun je je bank recyclen om een nieuw ontwerp te maken. Dat zijn verschillende redenen waarom je de houten pallet moet kiezen als materiaal om een ​​tuinbank te maken. Houten pallets zijn veelzijdig. Je kunt ze niet alleen voor een bank gebruiken, maar ook voor tafels, stoelen, planken en nog veel meer.