9 + 3 gratis op Dynaplus vlonderschroeven. Topkwaliteit extra voordeel Bestel hier

Sluiten

Hoe verwijder je pluggen?

Door Schroeven Online - 16 april 2021
Het verwijderen van pluggen moet op de juiste manier gebeuren; wanneer het op de verkeerde manier wordt gedaan, kunt u namelijk de muur waar de pluggen in zitten beschadigen. Er zijn verschillende manieren om pluggen te verwijderen. De beste methode is afhankelijk van het soort plug dat er is gebruikt, en het materiaal waarvan de muur is gemaakt.Methode #1: pluggen uitboren

Universele pluggen en nagelpluggen kunt u uitboren, bij voorkeur met behulp van een steenboor. Gebruik niet meteen een te grote boor, maar begin met een klein boortje en werk geleidelijk aan toe naar een grotere. Door het uitboren zal de plug kapot gaan, waarna het plastic met het boortje mee naar buiten komt. 
Methode #2: pluggen doorslaan

Bij holle wanden kunnen de pluggen doorgeslagen worden, waardoor ze er aan de andere kant uitgehaald kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld met vouwpluggen, tuimelpluggen en paraplupluggen. U kunt hiervoor het beste gebruik maken van een staafje dat dezelfde diameter heeft als het gat waar de plug in zit. Vaak moet u dan eerst de kop van de schroef of de kop van de plug eraf frezen of zagen. Daarna zet u het staafje tegen de plug aan, en slaat u vervolgens de plug door de wand heen.Methode #3: pluggen met een schroef verwijderen

Een andere methode die vooral bij universele pluggen goed werkt, is de pluggen te verwijderen door met behulp van een iets kleinere schroef de oorspronkelijke schroef er uit te trekken. U schroeft de kleine schroef dan een klein stukje de plug in, waarna u de plug er zo uit kunt trekken, eventueel met behulp van een nijptang of de achterkant van een hamer. U dient bij deze methode wel voorzichtig te werk te gaan om de muur niet te beschadigen. Neem de tijd, dan zal het resultaat het beste zijn.


Methode #4: pluggen afsnijden

In sommige gevallen is het niet eens nodig om de plug uit de muur te halen; wanneer het om plastic pluggen gaat, kunt u deze gewoon afsnijden op de kop en vervolgens het gat dichten.

Muur herstellen na verwijderen plug


Heb je die lastige plug er eindelijk uit dan wil je het gat weer in oude staat herstellen. Vul het gat met muurvuller en veeg deze met een plamuurmes glad, en herhaal dit tot het gat afgedicht is. Echt glad kun je de muur weer krijgen door voorzichtig te schuren met een fijn korrelige schuurpapier. Hierna ontvetten en eventueel opnieuw verven. 


Op zoek naar de beste kwaliteits pluggen? Bij Schroeven-online vind je het ruimste assortiment schroeven en pluggen voor de scherpste prijs, en na bestellen bij ons heb je ze vaak binnen een dag al in huis. Zodat je gelijk kunt starten met je klus of project. Heb je vragen stel die dan aan onze vakmensen, wij staan dagelijks voor je klaar via de bekende kanalen.