Hout Reparatie

04 oktober 2018 - Lijmen en kitten

Houtrot aan kozijn of deur? Pak deze klus gelijk aan met de 3 tips en stappenplan van onze vakmensen. In deze klusspecial geven we stap voor stap aan hoe houtrot te repareren en vullen. We behandelen zowel het vullen van grote gaten als kleine oneffenheden in hout, veel leesplezier. En kom je er niet uit, wij staan klaar om je van advies te voorzien, je opent hier simpel de chat of mail functie voor en onze vakmensen helpen je verder.


Stap 1

Houtrot reperatie is helemaal niet moeilijk. Krab de rotte plek en het hout eromheen ruim weg met een verfkrabber en schroevendraaier. Doe dit tot waar het hout schoon en droog is. Zorg dat er geen rot hout achterblijft. Anders gaat het verrotingsproces van binnenuit verder en dat wil je niet. Je voelt vanzelf wanneer het hout echt stevig is en niet gemakkelijk meer is weg te krabben.

 

Pro tip: Houtrotvuller heeft een lange droogtijd. Voer de reperatie daarom uit bij droog weer. Een ideale klus voor na of voorzomerse dagen. 
 
Stap 2

Plaats het houtreparatiemiddel in het kitpistool en breng deze aan. De pasta kun je eventueel met een smal plamuurmes aanbrengen in het gat. Vul grote gaten (na harding) in meerdere lagen, en laat deze lagen minimaal 3 uur drogen voor je de volgende laag aanbrengt. Met een breed plamuurmes maak je vervolgens alles netjes egaal. Verwijder overtollig vulmiddel direct. Krijg je wat van het middel op je handen, maak dan je handen goed schoon met een dreumex handreiniger, deze is ook hieronder te bestellen.

 


Stap 3

Laat dit vervolgens goed drogen. Ga uit van 12-16 uur droogtijd. Kleine oneffenheden kun je opvullen met plamuur. Laat dit drogen en schuur het oppervlak mooi glad. Klaar is je houtreparatie!. Hierna is het hout weer overschilderbaar en ook schroeven hebben grip in een houtreparatie. Bekijk hieronder de artikelen die goed van pas komen deze klus. 

 
 
 
Alles wat je nodig hebt 

Zwaluw Den Braven Repox Houtreparatie 265 ml

Repox is speciaal ontwikkeld voor repareren van gebreken of door houtrot aangetaste houtconstructies van zowel nieuw als bestaand hout.

Bevat: 1x Zwaluw Den Braven Repox Houtreparatie 

Vaste lage prijs € 23,99

3 stuks = 5% korting
10 stuks = 10% korting

Nu bestellen
Zwaluw Den Braven K5 Professioneel Kitpistool

Dit professionele MK5  kitpistool van Zwaluw Den Braven is geschikt om alle soorten lijmen en kitten mee te verwerken. Onmisbaar voor elke professional!

Bevat: 1x professioneel kitpistool

Vaste lage prijs: €29,50

3 stuks = 5% korting
10 stuks = 10% korting

Nu bestellen
Dreumex handreiniger Plus 600 ml
Extra krachtige gel

Extra krachtige geld om je handen weer schoon te krijgen. Geschikt voor vele toepassingen. Verhoogde reinigingskracht door huidvriendelijke microkorrel.

Bevat: 600 ml gel
Dreumex

Vaste lage prijs: €8,70

3 stuks = 5% korting
10 stuks = 10% korting

Nu bestellen