Houtverbinding

Door Schroeven Online - 16 juli 2014
Een houtverbinding is een verbinding tussen twee of meer houten onderdelen. Deze verbindingen komen vaak voor in de bouw en meubelmakerij. Bij houtverbindingen is het belangrijk dat je het juiste gereedschap en het juiste hout gebruikt. Daarnaast is het erg belangrijk dat je er de tijd voorneemt. De combinatie van deze drie factoren zorgt ervoor dat je een constructief sterke houtverbinding maakt. Ook komt vaak de keuze tussen lijmen en schroeven, wij geven je advies hierin.


De houtverbindingen die veelal gemaakt worden zijn:
  • Verbindingen in de breedte: Met deze verbinding moeten de houtvezels evenwijdig aan elkaar zijn.
  • Verbindingen in de lengte: Dit is een houtverbinding in de vezelrichting. Hiermee bekom je een langer stuk hout.
  • Hoek- of T verbindingen: Deze houtverbinding komt onder een rechte of schuine hoek van twee of meer houten elementen. Hiermee kun je een raam of een onderdeel van een raam maken.
  • Kruisverbindingen: De eenvoudigste verbinding is de gewone kruising. Deze houtverbinding heeft de sterkste constructie als er schroeven voor worden gebruikt.
  • Plaatverbindingen: Dit is een verbinding tussen twee of meer verschillende platen.

Welke schroef voor houtverbinding

De ideale schroef die kan worden gebruikt voor houtverbindingsconstructies en gevel afwerking is de boorpunt schroef. Schroeven-online.nl verkoopt deze RVS boorpunt schroeven in verschillende maten en tegen voordelige prijzen. Het voordeel van deze boorpunt schroef is dat er niet hoeft te worden voorgeboord in zacht hout. Daarnaast zorgt deze schroef ervoor dat het materiaal minder snel splijt en vervormt.

Kiezen voor schroeven of lijmen

Je kunt er voor kiezen om je verbinding te lijmen of te schroeven, en de keuze is afhankelijk of je het op een later tijdstip weer uit elkaar wilt halen. Is dit het geval dan adviseren wij om te gaan voor schroeven. Kies je voor een permanente verbinding, dan is lijmen en eventueel een combi van de 2 manieren de beste optie. Kies altijd een goede kwaliteits houtlijm, zodat je weet dat de verbinding over jaren nog goed vast zit. Wij bieden in de webshop een ruim assortiment houtlijmen aan, zoals speedlijm en extra sterke houtlijm.
En ook houtschroeven hebben we in overvloed, scherp ingekocht en klaar om jou te helpen bij de perfecte verbinding. Bestel vandaag en je kunt morgen al aan je project beginnen, gemakkelijk en snel. En door de grote inkoop van schroeven hebben wij de meest voordelige tarieven en prijzen.