Naar boven

Houtverbinding

16 juli 2014 -
Een houtverbinding is een verbinding tussen twee of meer houten onderdelen. Deze verbindingen komen vaak voor in de bouw en meubelmakerij. Bij houtverbindingen is het belangrijk dat u het juiste gereedschap en het juiste hout gebruikt. Daarnaast is het erg belangrijk dat u er de tijd voorneemt. De combinatie van deze drie factoren zorgt ervoor dat u een constructief sterke houtverbinding maakt.

De houtverbindingen die veelal gemaakt worden zijn:
  • Verbindingen in de breedte: Met deze verbinding moeten de houtvezels evenwijdig aan elkaar zijn.
  • Verbindingen in de lengte: Dit is een houtverbinding in de vezelrichting. Hiermee bekom je een langer stuk hout.
  • Hoek- of T verbindingen: Deze houtverbinding komt onder een rechte of schuine hoek van twee of meer houten elementen. Hiermee kun je een raam of een onderdeel van een raam maken.
  • Kruisverbindingen: De eenvoudigste verbinding is de gewone kruising. Deze houtverbinding heeft de sterkste constructie als er schroeven voor worden gebruikt.
  • Plaatverbindingen: Dit is een verbinding tussen twee of meer verschillende platen.

Boorpunt schroef

De ideale schroef die kan worden gebruikt voor houtverbindingsconstructies en gevel afwerking is de boorpunt schroef. Schroeven-online.nl verkoopt deze RVS boorpunt schroeven in verschillende maten en tegen voordelige prijzen. Het voordeel van deze boorpunt schroef is dat er niet hoeft te worden voorgeboord in zacht hout. Daarnaast zorgt deze schroef ervoor dat het materiaal minder snel splijt en vervormt.