Schroefpluggen

Door Schroeven Online - 16 juli 2014
Schroefpluggen werken volgens een simpel maar doeltreffend principe. Wanneer u met niet- elastisch materiaal werkt en een schroef wil aanbrengen, zal dit niet altijd lukken, doordat er te veel speling ontstaat tussen het geboorde gat en de schroef. Om dit te voorkomen plaatst u een plug, waarna u de schroef erin draait, vervolgens zet de plug uit waardoor er een hoge druk ontstaat en de schroef stevig vast zit in het materiaal.

In dit filmpje ziet u hoe makkelijk het werkt.

Soorten schroefpluggen

Er zijn verschillende soorten pluggen, er zijn pluggen met injectie verankering die tegen de hoogste druk kunnen. De nagelpluggen zijn pluggen die voor extra gebruiksgemak zorgen en voorkomen dat de plug vroegtijdig uitzet. Het handige aan de nagelplug is ook dat het makkelijk te demonteren of te verstellen is. Dan zijn er nog gipskartonpluggen, speciaal voor gipskarton. Hollewandpluggen speciaal voor holle wanden die spreidende armen hebben en contact hebben met een groter oppervlakte voor een grote krachtenafdracht. Daarnaast kan er meerdere malen mee gemonteerd of gedemonteerd worden, het zijn dus duurzame pluggen. De S pluggen zijn voornamelijk goed voor hout en spaanhout en zelfborende schroeven. De S plug is gemaakt van nylon en is een spreidplug. De SX plug garandeert maximale grip en zorgt ervoor dat de plug niet met de schroef meedraait. De universele plug maakt het mogelijk om in alle verankeringsondergronden te werken. Deze plug is voor elke muur te gebruiken en draait niet mee met de schroef, wat ervoor zorgt dat het fijn werken is met de universele plug. Dan zijn er nog de kozijnpluggen die uiteraard speciaal zijn voor kozijnen. Ten slotte zijn er nog speciale pluggen die speciaal voor één doel zijn gemaakt, bijvoorbeeld voor wastafelbevestiging.

Een schroefplug is de beste oplossing om ervoor te zorgen dat uw schroeven stevig verankerd zitten. Bij de aankoop van schroefpluggen is het van belang dat het van degelijke kwaliteit is, anders wordt het lastig met het demonteren of opnieuw monteren.
Koop uw schroefpluggen extra voordelig bij Schroeven-online.nl.

De pluggen zijn bij Schroeven-online.nl altijd binnen 24 uur thuisbezorgd zodat u meteen aan de slag kan. Bekijk snel de producten in onze webshop en profiteer van onze aantrekkelijke prijzen.