Beste klant,

Is de voorraad die te selecteren is op de website onvoldoende voor uw bestelling? Neem dan via chat of mail contact met ons op voor een offerte en levertijd. 

Sluiten

Spaanplaatschroef

Door Schroeven Online - 22 december 2014
Spaanplaatschroeven worden, zoals de naam al aangeeft, voornamelijk gebruikt voor het bevestigen van spaanplaten. In dit artikel gaan we het hebben over de eigenschappen van de spaanplaatschroef, en wat de voordelen zijn van spaanplaatschroeven met een boorpunt.

Wat zijn spaanplaatschroeven?


Spaanplaatschroeven zijn schroeven met een platte kop en een schroefdraad dat tot aan de kop doorloopt. Ze vertonen veel overeenkomsten met gipsplaatschroeven, maar gipsplaatschroeven hebben doorgaans een fijnere schroefdraad (spoed). Spaanplaatschroeven zijn voorzien van een grove schroefdraad en een scherpe punt, waardoor ze relatief gemakkelijk in het hout draaien. Voorboren is in veel gevallen dan ook niet nodig. Ze hebben een Pozidrive kruiskop (PZ), en dienen dus ook met een Pozidrive bitje of een Pozidrive schroevendraaier te worden aangedraaid. Spaanplaatschroeven zijn leverbaar in zowel stalen uitvoering als RVS uitvoering. Ook met betrekking tot de diameter en de lengte van de schroef zijn er verschillende variaties verkrijgbaar.
 

De voordelen van spaanplaatschroeven met boorpunt


Het merk Starx levert speciale spaanplaatschroeven met een boorpunt. Deze bieden u een aantal voordelen. Zo helpen deze schroeven om het splijten van het hout te voorkomen. De boorpunt schroeft zich snel en moeiteloos recht het hout in, en de freesribben zorgen ervoor dat het hout op het laatste indraaimoment niet kan beschadigen. Deze schroeven worden tevens gekenmerkt door een laag indraaimoment, waardoor u sneller en efficiënter kunt werken. Kortom, een uitstekende schroef voor een breed scala aan toepassingen!