Spax: topmerk schroeven

Door Schroeven Online - 24 februari 2015 - Schroeven
Als snelle klusser, vakman of professionals klinkt het merk SPAX u vast bekend in de oren. De schroeven zijn universeel en voor oneindig veel mogelijkheden bruikbaar. Bij elk materiaal hoort een ander soort schroef. SPAX schroeven zijn verkrijgbaar in RVS en verzinkt en zeer geschikt voor de meest uiteenlopende klussen. Een ruim assortiment schroeven voor de doe-het-zelver of vakman vindt u bij Schroeven-online.nl.

Bent u op zoek naar SPAX RVS schroeven?

SPAX RVS boorpunt schroeven zijn de ideale schroeven voor houtverbindingsconstructies en gevelafwerking. Ze zijn voorzien van een SPAX T-Star plus aansluiting. De kop verzinkt zichzelf door freesribben waardoor snel en eenvoudig inschroeven zonder voorboren mogelijk is. U heeft geen last van vervelende staalsplinters omdat de schroeven braamvrij zijn. Door de SPAX CUT-punt is de inschroefplek is precies te bepalen. Een bijkomend voordeel is dat er minder kans is op splijten en vervormen van het materiaal. In deze categorie zijn er twee soorten:
  • SPAX RVS boorpunt schroeven ø 4.5 x 60 mm en
  • SPAX RVS boorpunt schroeven ø 4.5 x 70 mm.

SPAX schroeven RVS met kruiskop 3.0mm

Het verschil tussen deze schroeven en de SPAX verzinkt schroef PK is dat deze verkrijgbaar zijn in RVS en voorzien zijn van een kruiskop. De RVS schroeven zijn verkrijgbaar in diktemaat 3 mm en vooral handig bij buitenklussen.

SPAX MDF schroeven TORX | TX

De SPAX MDF schroeven TORX TX hebben een typisch SPAX golfsnedeprofiel: voor snel en eenvoudig inschroeven. Ze zijn braamvrij, dus hebben geen vervelende staalsplinters. Het vermindert de kans op het splijten en vervormen van het MDF. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van het MDF (Medium Density Fibre board). Ook deze schroef bevat de speciale SPAX Cut-punt waarmee precisie werk mogelijk is. Hij kan zonder voorboren gebruikt worden in MDF. En daarbij komt dat de slanke platkop met freesribben makkelijk verzinkt in het materiaal.

Maakt u liever gebruik van SPAX verzinkt schroeven?

SPAX verzinkt kozijnschroeven 

SPAX kozijnschroeven zijn veelzijdig toepasbaar. Zo is bijvoorbeeld de kozijnbevestiging met klampen evengoed mogelijk als de koppeling van de kozijnen. Dus ook handig voor de verankering van deur- en raamkozijnen zonder pluggen. Nog meer bijkomende voordelen: veilige- en spanningsvrije afstandsmontage, duurzame bevestiging op exact de juiste positie, tijdbesparende en universele toepassing en ze zijn gehard met glijcoating. De schroef is verkrijgbaar in verzinkt in de maat ø 7.5 x 120 mm.

SPAX verzinkt schroef PK 3.0 mm

De SPAX verzinkt schroeven zijn te gebruiken voor heel veel verschillende mogelijkheden. Ze hebben een geharde 4-cut punt, waardoor ze makkelijk in (hard)hout schroeven. Deze schroef is verkrijgbaar in verschillende lengtes in diktemaat 3 mm. 

Bent u liefhebber van zowel SPAX schroeven in RVS als verzinkt?

SPAX TORX schroeven met cilinderkop | CK

Naast ons uitgebreide assortiment TORX schroeven in RVS en verzinkt, hebben wij ook SPAX TORX schroeven met cilinderkop. Dit wordt ook wel bolkop genoemd. De schroeven zijn verkrijgbaar in diverse diktematen en lengtes.

SPAX TORX schroeven 

De SPAX RVS TORX schroeven zijn niet meer weg te denken uit de gereedschapskoffer van de dagelijkse timmerman. Met het gebruiken van de juiste TORX bit heeft u altijd perfect grip op uw TORX schroef. Deze maken het u makkelijk als u buiten gaat schroeven. En bij schuttingen, vlonders en kozijnverbindingen. De schroeven in RVS en verzinkt zijn verkrijgbaar in diverse diktematen en lengtes.Belangrijk: alle SPAX RVS TORX schroeven zijn voorzien van deeldraad.

SPAX glaslatschroeven

SPAX glaslatschroeven zijn makkelijk te schroeven met een PZ2 schroefbit. Met deze schroeven kunt u makkelijk meranti glaslatten vastschroeven zonder voor te boren. Voordelen van de schroeven zijn dat kop van de schroef moeiteloos verzinkt in de glaslat, daarom is voorboren ook niet nodig. De schroeven worden lichter en sneller ingedraaid door de freesribben onder de kop en de extra diepe bitaansluiting. De schroeven zijn verkrijgbaar in twee soorten: verzinkt en RVS in de maat: ø 3.5 x 40 mm.