Tips voor het aanschaffen van een magnetische bithouder

18 december 2014
Wanneer je in plaats van een schroevendraaier een boormachine gebruikt om een schroef aan te draaien, dien je hierbij natuurlijk gebruik te maken van een schroefbit die geschikt is voor de betreffende uitsparing. Deze schroefbit zet je vast in de bithouder van de boormachine. De bithouder, die de verbinding vormt tussen jouw boormachine en het schroefbitje, is erg belangrijk. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten bithouders die er verkrijgbaar zijn, en dan met name de magnetische bithouder.


Soorten magnetische bithouders


Zoals gezegd zijn er verschillende soorten bithouders. Bij springveer bithouders zit een veertje aan de binnenkant. Bij een snelspan bithouder wordt het bitje door middel van een mechaniek vastgezet in de bithouder. Bij magnetische bithouders wordt de bit ‘vastgehouden’ door middel van een sterk, permanent magneetje. De ene soort sluit niet per definitie de ander uit; zo zijn veel bithouders voorzien van zowel een springveer als een magneet. De magnetische bithouder is wel de meest verkochte bithouder, wij bieden hier dan ook een groot assortiment in. 
Tips voor het aanschaffen van een magnetische bithouder

Een magnetische bithouder is ideaal, omdat de schroefbitjes snel en gemakkelijk verwisseld kunnen worden. Ook houdt de magneet niet alleen het bitje op zijn plek, maar ook de schroef; hierdoor wordt de kans op het wegschieten van de schroef tot een minimum beperkt. Daarbij zijn heel veel magnetische bithouders geschikt voor vrijwel alle soorten elektrische boormachines als accu boormachines.

Wel is het aan te raden om altijd een magnetische bithouder van een degelijke kwaliteit aan te schaffen; bij de goedkopere varianten is de magneet namelijk niet altijd sterk genoeg om een optimaal resultaat te leveren. Om snel van bitje te kunnen wisselen kunt u kiezen voor een quick release magnetische bithouder, zoals dit exemplaar van het merk Graphite.


Bitset kopen, kwaliteit bitjes

Kies naast een goede bithouder ook voor kwaliteits bitjes, handig is om hier een complete set van te bestellen zodat je nooit misgrijpt. De meest voorkomende bit van dit moment is de Torx bit, en deze zit dan ook in elke set.