Veilig lijmen en kitten

12 februari 2018 - Lijmen en kitten

Begint u binnenkort aan een klus? Grote kans dat u hiervoor lijm of kit gebruikt. Lees voor u begint in dit blog alles over veilig lijmen en kitten.
Weet u nog niet welke lijm of kit u nodig heeft voor uw specifieke klus? Lees dan ons blog over lijmen en kitten, waar we dieper in gaan op de verschillende mogelijkheden.

 

Top 5 Tips voor veilig lijmen en kitten
1. Draag handschoenen

Bescherm uw vingers en handen met handschoenen. Zo kunt u ongestoord en veilig kitten zonder dat het invloed op uw huid heeft.

 
2. Kies voor een product op waterbasis

Lijmen en kitten bevatten altijd allerlei oplossingsmiddelen en andere chemische stoffen. Producten of waterbasis zijn per definitie minder schadelijk voor de gezondheid.

 
3. Ventileer goed

Vanwege de kunstmatige stoffen is het van belang de ventilatie waarin u werkt, goed te ventileren. Zorg voor voldoende frisse lucht voor iedereen terwijl u aan het werk bent, bijvoorbeeld als u de keuken of de badkamer gaat kitten.

 
4. Kies het juiste product

De ene kit is de andere niet, en dat geldt ook voor lijm. Elk product is bedoeld voor een specifieke situatie. Het zorgt wellicht niet voor onveilige situaties, maar draagt wel aan een goede voorbereiding. Uw klus vraagt dus om een specifiek product waarmee u uw klus het best en netst af kan werken. Zo zult u voor de voegen van uw badkamer wellicht andere kit nodig hebben dan voor de afwerking van de tegels tegen de keukenmuur. Voor de badkamer gebruikt u bijvoorbeeld witte kit, zoals de Polymax Hightack.

 
5. Volg de gebruiksaanwijzing

Het is misschien een open deur, maar wel een hele belangrijke tip: lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing. Elk product is anders samengesteld, waardoor er wellicht een belangrijke aanwijzing op de verpakking staat. Bovendien zitten er verschillen in de droogtijd van zowel kitten als lijmen. Volg de gebruiksaanwijzing van uw kit of lijm en gebruik uw gezond verstond.

Bij twijfel kunt u het beste altijd even contact met Schroeven-Online of het merk van uw lijm of kit opnemen. Veiligheid voorop.

 Schroeven Online wenst u een veilige en succesvolle klus toe!