Verschillende soorten Toggler pluggen

Door Schroeven Online - 13 april 2015
De High-Performance pluggen van Toggler staan al sinds 1968 garant voor de beste kwaliteit. In dit artikel bekijken we de verschillende soorten Toggler pluggen die er verkrijgbaar zijn, en waar deze voor toegepast kunnen worden.
 
Het Toggler assortiment wordt onderverdeeld in pluggen voor holle wanden en pluggen voor massieve wanden.

Toggler pluggen voor holle wanden

Hollewandpluggen

Hollewandpluggen zijn geschikt voor plaatmaterialen met een dikte van 3 tot 26 millimeter, zoals gipsplaat, spaanplaat en hardboard. Het materiaal kan worden vastgezet met voldraadschroeven.

Hollewandankers

Hollewandankers zijn geschikt voor materialen met een dikte van minimaal 10 millimeter, dat wordt bevestigd met bouten of draadeinden. Hollewandankers zijn ook verkrijgbaar in een RVS variant.

Gipsplaatpluggen

Gipsplaatpluggen zijn zelfborend en geschikt voor gipsplaten met een dikte van 9,5 tot en met 15 millimeter en worden bevestigd met voldraadschroeven. 

Toggler pluggen voor massieve wanden

Alligatorpluggen

Alligatorpluggen zijn geschikt voor harde en poreuze massieve wanden van o.a. bakstenen, beton, gasbeton, gipsblokken en kalkzandsteen. Het materiaal kan worden vastgezet met voldraadschroeven of houtdraadbouten.

Alligatorpluggen met flens

Alligatorpluggen met flens zijn geschikt voor dezelfde toepassingen als gewone alligatorpluggen, en ook voor stucwerk. Het voordeel van alligatorpluggen met flens is dat ze niet in een te ruim boorgat kunnen verdwijnen.