Waar gebruik ik golfplaatbouten voor?

15 april 2015
Golfplaatbouten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal bedoeld voor het monteren van golfplaten. Golfplaatbouten zijn toe te passen op alle soorten golfplaten en zorgen voor een stevige constructie en een jarenlange fixatie. Ze zijn doorgaans verzinkt of voorzien van een RVS laagje, zodat ze niet snel zullen roesten, en voorzien van een zogeheten sluitschelp voor een waterdichte afsluiting van het dak. 

Soorten golfplaatbouten

Golfplaatbouten zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en diameters. Er zijn tevens golfplaatbouten met afdekkapjes verkrijgbaar, voor een nog nettere afwerking. 

Tips voor het bevestigen van golfplaten

De golfplaten kunnen met behulp van een slijptol of een scherpe handzaag op maat worden gezaagd. 

Golfplaten dienen altijd eerst voorgeboord te worden. Hierbij dient u ervoor te zorgen dat u een scherp boortje gebruikt, en dat het boortje waarmee u voorboort kleiner is dan de schroef zelf. De lengte van het gat mag maximaal tweederde van de lengte van de schroef bedragen. Wanneer u de golfplaatbouten plaatst, zorg dan dat u ze altijd boven op de golf plaatst; doet u dit niet, dan zal er regenwater rondom de golfplaatbout blijven staan, waardoor de kans op lekkages groter is.