Waar moet ik op letten bij accuboormachines?

25 augustus 2014
Accuboormachines zijn superhandig en bieden een aantal grote voordelen. Zo zijn ze een stuk lichter dat normale boormachines, en omdat ze op een accu werken heeft u ook geen last van een snoer. Hieronder hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet waar u op moet letten bij de aanschaf van een accuboormachine.

Het voltage

Hoe hoger het voltage van de accuboormachine, hoe krachtiger hij is. Echter betekent een hoog voltage ook een grotere en zwaardere accu. Ook zijn accuboormachines met een hoog voltage doorgaans wat duurder.

De accu

Er zijn drie soorten accu’s. De eerste is de NiCd accu. Deze is het goedkoopst, maar het nadeel is dat u deze accu niet mag opladen wanneer hij nog niet helemaal leeg is. De tweede mogelijkheid is de NiMh accu. Deze mag wel opgeladen worden als hij nog niet geheel leeg is, maar heeft weer als nadeel dat hij, ook als hij niet wordt gebruikt, heel langzaam leegloopt. De derde optie is de Li-Ion accu. Deze is compact en licht en heeft vrijwel geen nadelen, maar is wel een stuk duurder dat de bovengenoemde accutypes.

De boorsnelheid

Het gros van de accuboormachines heeft twee standen: één stand om mee te schroeven, en één stand om mee te boren. Voor boorwerkzaamheden heeft u een accuboormachine met ten minste 1000 toeren per minuut nodig. Wanneer er een toerental tussen de 300 en 600 toeren wordt vermeldt, dan is die accuboormachine alleen geschikt als accuschroevendraaier.

Boormachines zijn een veelgebruikt gereedschap voor het boren van gaten in verschillende materialen. Maar met het uitgebreide aanbod aan boormachines, kan het lastig zijn om te weten welke machine het beste bij uw project past. In deze post bespreken we de verschillende soorten boormachines, zodat u uw keuze kunt maken. Accuboormachine De accuboormachine is een draadloze boormachine die werkt op een oplaadbare accu. Het grootste voordeel is dat ze draadloos zijn, waardoor u geen last heeft van kabels. Een ander voordeel is dat ze licht en makkelijk te vervoeren zijn. Accuboormachines zijn ideaal voor kleine projecten waarvoor u geen stroomvoorziening nodig heeft.

Klopboormachine

Een klopboormachine is een handmatig bediende boormachine waarmee gaten in harde materialen kunnen worden geboord. Het is een krachtig gereedschap dat grote boorgaten kan maken in harde materialen zoals steen en beton. Het is een geschikt gereedschap voor doe-het-zelvers en professionele bouwers.

Slagboor

Een slagboor is een boormachine die wordt aangedreven door een motor en een slagmechanisme. Het slagmechanisme stuwt de boor door het materiaal, waardoor het een sneller en krachtiger gereedschap is dan een klopboormachine. Dit maakt het geschikt voor het boren van gaten in zwaardere materialen zoals steen en beton. Boorstand Een boorstand is een vaste montage waarmee u een boormachine kunt monteren voor het boren van precieze gaten. Boorstanden zijn geschikt voor het boren van gaten in harde materialen zoals metaal, steen en beton. Ze zijn ook handig als uw boorproject nauwkeurige resultaten vereist.

Kolomboormachine

Een kolomboormachine is een boormachine die probeert de beweging van de hand te simuleren. Het is een veelzijdig gereedschap dat geschikt is voor het boren van verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof. Het is een goed gereedschap voor zowel hobbyisten als professionals.

Tandwielboormachine

Een tandwielboormachine is een boormachine die gebruikmaakt van een tandwielaandrijving. Het is een krachtig gereedschap dat geschikt is voor het boren van gaten in harde materialen zoals steen, beton en metaal. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zwaardere boorprojecten.

Conclusie Elk type boormachine heeft zijn eigen voor- en nadelen. Door de verschillende soorten en types te onderzoeken, kunt u bepalen welke het beste bij uw project past. We hopen dat deze post u een goed inzicht heeft gegeven in de verschillende soorten boormachines.