Waarom Beslagschroeven gebruiken?

24 juli 2014
Wanneer u beslag en/of scharnieren op deuren of ramen wilt bevestigen, kunt u het beste gebruik maken van beslagschroeven. Dit type schroeven is namelijk speciaal ontwikkeld voor deze toepassingen.

Beslagschroeven zijn voorzien van een kleinere kop dan bijvoorbeeld universeelschroeven en ze beschikken, in tegenstelling tot de meeste andere schroeven, niet over freesribben (de wigvormige verhogingen onder de kop van de schroef). Dankzij deze eigenschappen kunnen de schroeven op een nettere wijze worden verzonken in de schroefgaten van scharnieren en beslag. De meeste beslagschroeven zijn zowel voor binnen- als voor buitengebruik geschikt. Door beslagschroeven te kopen in dezelfde kleur als het beslag, kunt u zorgen voor een nette afwerking.

DynaPlus beslagschroeven

Wanneer u op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige beslagschroeven, dan kunnen we deDynaPlus beslagschroeven van harte aanbevelen. Deze beslagschroeven zijn SKH gekeurd en kunnen dus ook worden gebruikt in veiligheidsbeslag. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en leverbaar in een verzinkte uitvoering en een uitvoering met een anti-roest coating. Dit maakt deze schroeven dus ook uitstekend geschikt voor toepassingen bij buitendeuren. Voor het monteren van de DynaPlus beslagschroeven dient u een TORX 20 schroefbitje te gebruiken.

Zorg altijd dat u het juiste schroefbitje gebruikt bij beslagschroeven. De verkeerde schroefbit kan de schroefkop namelijk beschadigen en ervoor zorgen dat deze na verloop van tijd alsnog gaat roesten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ga ook niet in een schroef staan met je nieuwe sneaker, voor je het weet is je schoenzool lek.