Beste klant,

Is de voorraad die te selecteren is op de website onvoldoende voor uw bestelling? Neem dan via chat of mail contact met ons op voor een offerte en levertijd. 

Sluiten

Waarom dak- en gevelschroeven gebruiken?

Door Schroeven Online - 23 februari 2015
Het klinkt logisch: dak- en gevelschroeven gebruik je voor bevestigingen op een dak of aan een gevel. En zo is het ook. Maar het vinden van de juiste schroef is nog een lastige klus. Zo zijn er binnen deze categorie golfplaatbouten, profielplaatschroeven en montageschroeven. Er is meer mogelijk dan u denkt! En zo wordt het ook lastiger om de juiste schroef te vinden. Welke soorten schroeven zijn er? In dit artikel leest u meer over het gebruik van dak- en gevelschroeven en welke u het beste kan gebruiken.

Assortiment dak- en gevelschroeven

Binnen het assortiment dak- en gevelschroeven wordt onderscheid gemaakt in verschillende materialen: profielplaten en golfplaten. Voor het bevestigen op daken of aan gevels kunt u gebruik maken van golfplaten en profielplaten. Hier zijn ook speciale schroeven voor nodig, zoals een profielplaatschroef of golfplaatbout.

Profielplaatschroeven voor profielplaten

Profielplaatschroeven zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt om profielplaten te monteren. Het assortiment profielplaatschroeven bestaat uit de kleuren zwart, groen, rood, wit, grijs en aluminium. Ze zijn verkrijgbaar in één maat: ø 4,9 x 35 mm. Deze schroeven zijn verpakt in harde kunststof transparante kuipjes die hersluitbaar en goed stapelbaar zijn. Dus ook bij slecht weer kunt u met deze schroeven aan de slag, want ze zitten verpakt in een waterdichte verpakking!

Golfplaatbouten voor golfplaten

Zoals de profielplaatschroeven gebruikt wordenvoorprofielplaten, worden golfplaatbouten gebruikt voor het bevestigen van golfplaten. De driedelige sluitschelp bestaat uit RVS, lood en bitumen. Deze constructie zorgt ervoor dat het dakwaterdicht is. Voor het monteren van golfplaten kunt u kiezen voor montageschroeven. Dit is een zelfborende schroef met daaraan een geperste EPDM ring die ervoor zorgt dat de afdichting waterdicht is. Deze kunt u, door de scherpe punt,zonder voorboren in hout of staal gebruiken. Het assortiment is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen.
 
Alles op het gebied van bevestiging op het dak en aan een gevel vindt u bij Schroeven-online.nl. Het ligt er maar net aan welke klus u gaat uitvoeren.