Wat zijn slotbouten?

Door Schroeven Online - 26 februari 2019
Zaken muurvast zetten doe je met bouten. Een slotbout wordt gebruikt voor verschillende soorten constructies. Vooral bij robuuste hout constructies is het gebruik van de slotbout erg populair. Schroeven-online.nl heeft een ruim assortiment slotbouten in verschillende formaten. Door de verschillende formaten zijn de slotbouten geschikt voor het bouwen van onder andere speeltoestellen, tuinhuisjes en kapconstructies.


Een bout met gladde kop

Een slotbout is een bout met een gladde ronde kop met daaronder een vierkant deel en schroefdraad. Op de schroefdraad past een moer waarmee debout wordt vastgedraaid. De RVS slotbout wordt in het hout gestoken en zo kan de moer vastgedraaid worden zonder dat de kop meedraait. In metaal valt het vierkante deel onder de kop in een vierkant gat, terwijl in hout het vierkante deel onder de kop in het hout wordt getrokken. Het ruimste assortiment slotbouten koop je bij Schroeven-Online, naast een ruim assortiment ook nog eens het scherpst geprijsd. Zwarte slotbouten en RVS slotbouten online kopen.
Tips voor het bevestigen en verwijderen van een slotbout

De slotbouten geven een mooi aangezicht door hun afgewerkte kop. Maar hoe bevestigt en verwijder je een slotbout? Door de bout door het gat heen te steken en op de kop een tik te geven met een hamer, valt het vierkante deel in het hout. Omdat de slotbout nu vastzit, draait hij niet mee tijdens het aandraaien van de moer. Om te voorkomen dat de moer in het hout wordt getrokken, kunt u het beste aan de moerzijde een ring aanbrengen.

Voor het verwijderen van de bout, draait u de slotbout vanaf de kant van de moer los. Dit omdat de kop van de bout helemaal glad is. En zo simpel is het!