Welke DynaPlus schroefkop heb ik nodig?

Door Schroeven Online - 06 april 2018 - Schroeven

DynaPlus heeft verschillende soorten schroefkoppen. Bij Schroeven Online verkopen we onder meer de platkop en tellerkop schroef. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee? En welke schroefkop kunt u het beste gebruiken voor uw klus?

Platkopschroef

Als je houten onderdelen met elkaar gaat verbinden, dan kun je het beste van een platkopschroef gebruiken. De platkop zorgt er namelijk voor dat de schroef mooi in het hout verzinkt. Dit komt door de taps toelopende kop van platkopschroeven. Houd er rekening mee dat bij het gebruik van dun plaatmateriaal het hout kan gaan splijten. 

Bekijk de platkopschroeven 
 
Wanneer een schroef in het hout verzinkt, valt deze minder op. Dit zorgt niet alleen voor een mooie afwerking, maar ook voor veiligheid, omdat er dan geen schroef uit het oppervlakte steekt. Eén van de voordelen van een DynaPlus schroeven, is dat voorboren vaak niet nodig is. In zachte houtsoorten draai je de platkopschroef in een handomdraai vast. Bij hardere houtsoorten raden we wél aan om voor te boren. Voorbeelden van klussen waarbij je een platkop schroef kunt gebruiken zijn onder andere voor een houten bankje of om een vlonder in elkaar te schroeven. Wil je meer weten over het aanleggen van een vlonderterras? Lees dan eerst deze blog over het aanleggen van een vlonderterras.

 

Top-3 Platkopschroeven

Dynaplus vlonderschroeven
5x50 mm T20 AR coating

Dynaplus vlonderschroeven met AR coating C4 zijn super roestwerend. Zo heeft u langer plezier van uw vlonder. 


Bevat: 200x DynaPlus Vlonderschroeven
5x50mm 
T20 Ar Coating Deeldraad

Van €14,95 voor €13,50

Nu bestellen 
Dynaplus AR Coating schroeven 4,0x40 mm Deeldraad

DynaPlus AR-Coating schroeven zijn dé beste RVS schroeven vervangers om zonder voor te boren in (hard) hout te schroeven. Gebruik tijdens het schroeven een T-20 schroefbitje.

Bevat: 200x DynaPlus AR Coating schroeven 4,0x40 mm Deeldraad

Van  €7,30 voor €6,60

Nu bestellen 
Dynaplus AR Coating schroeven 4,0x50 mm Deeldraad

Dezelfde schroef, maar dan een maatje groter. DynaPlus AR Coating schroeven zijn gemaakt van gehard staal, hierdoor zijn ze tot wel 30% sterker dan roestvaststaal (A2).

Bevat: 200x DynaPlus AR Coating schroeven 4,0x50 mm Deeldraad

Van  €9,00 voor €8,10

Nu bestellen 
 
Tellerkopschroef

Je hebt een tellerkopschroef nodig als je constructies gaat maken met zware houten balken, zoals een veranda of een tuinhuisje.  Deze zijn speciaal gemaakt voor het dragend maken van houtconstructies. Het platte schijfje aan de onderkant van de schroefkop zorgt voor een groter klemvlak, waardoor je ervan verzekerd bent dat zwaardere materialen stevig vast blijven zitten. Daardoor heb je minder bevestigingspunten nodig. 

Bekijk tellerkopschroeven 


Houtdraadbout

De tellerkopschroef is eigenlijk de vervanger geworden van de houtdraadbout. Het grote verschil tussen die twee is dat tellerkopschroeven een torx aandrijving hebben. Dit is gemakkelijker in het gebruik.Een houtdraadbout moet namelijk door zijn zeskantige kop aangedraaid worden een steeksleutel. Dit neemt relatief meer tijd in beslag dan wanneer je schroeven met een torx kan indraaien. 

Bekijk houtdraadbouten 
 

Tot slot: kies de juiste schroefbit

Zorg er tot slot voor dat je de juiste schroefbit gebruikt om de schroef mee vast te draaien. Als je de verkeerde bit gebruikt, loop je het risico dat je de schroef beschadigt. Kijk daarom goed naar de aandrijving op de kop van de schroef, om zo de juiste bit te kiezen. Voor bovenstaande platkopschroeven raden we aan om een T-20 schroefbitje te gebruiken. 

Naar de DynaPlus schroefbits