Naar boven

Welke houtschroef voor uw klus?

Door Schroeven Online - 15 februari 2018 - Schroeven
Welke houtschroef voor úw klus?

Eén van de meest gebruikte schroeven bij Schroeven Online is de houtschroef. De doorgewinterde klusser weet er wel raad mee, maar voor veel hobbyklussers kan het lastiger zijn om de juiste schroef te kiezen. Want welke schroef gebruikt u nu voor uw specifieke klus?

U kunt houtschroeven gebruiken om hout op hout vast te schroeven, maar ook om bijvoorbeeld deurklinken en sloten op hout te bevestigen.

Wat zijn de verschillen?
De drie meest gebruikte houtschroeven zijn de platkop, bolkop, lenskop en de spaanplaatschroef. De platkop wordt veel gebruikt bij het bevestigen van beslag op deuren. Zoals de naam al zegt, is de kop plat. U schroeft de schroef dus als het ware helemaal in het oppervlak. De schroef steekt niet meer uit.

De bolkop en de lenskop schroef lijken veel op elkaar. De bolkop houtschroef is uitermate geschikt voor het bevestigen van metaal op hout. U moet er hier wel op letten dat u moet voorboren in het hout, tenzij u een houtschroef met een zelfborende punt gebruikt. De lenskop kunt u ook gebruiken voor een klus waar u metaal op hout wilt bevestigen. De lenskop lijkt dan ook op een bolkop, met als verschil dat de schroef nog wat verder boven het oppervlak te zien is. Doordat het schroefdraad hier anders geproduceerd is, gaat de lenskop wat makkelijker door uw oppervlak heen dan de bolkop.

Houtsplijten
Kies te allen tijde het juiste gereedschap voor uw klus, bijpassend bij de schroef. Toch kan het soms voorkomen dat uw hout gaat splijten. Lees in dit blog hoe u houtsplijten kunt voorkomen.

Torx of Kruiskop?
Bij de omschrijvingen op onze website, ziet u vaak ‘torx’ of ‘PZ (Pozidrive/Kruiskop) staan. Deze omschrijvingen hebben betrekking op de kop van de schroef: Torx is een stervormige kop en PZ is de welbekende kruiskop. Torx schroeven worden anno 2018 vaak beschouwd als makkelijker in gebruik, omdat het beter omgaat met de kracht van de boor. Lees ook deze blog waarin we meer uitleggen over Torx Schroeven.

Houtschroeven kopen?
Bent u eruit welke houtschroef het meest geschikt is voor uw klus? Bestel dan uw houtschroeven bij Schroeven Online voor een scherpe prijs. Bestelt u vóór 17.30u, dan verzenden wij uw pakketje vandaag nog. Wij zijn dé Schroevenspecialist van Nederland. Bekijk ons complete assortiment houtschroeven.

Naar het assortiment Houtschroeven
 
 
Top 3 Houtschroeven Deals
Combi Deal: Spax Spaanplaatschroeven
Torx Platkop

Geschikt voor het maken van houtconstructies en het vastschroeven van onderdelen. Deze schroeven zijn voorzien van een platkop waardoor ze gemakkelijk wegvallen in het oppervlak. 

Bevat: 10 x Spax spaanplaatschroeven Torx platkop 4 x 40 mm T20 Wirox Voldraad 200 st.+ 10 x SPAX spaanplaatschroeven Torx platkop 5 x 60 mm T20 Wirox Voldraad 100 st.

Van €150,00 voor €117,00

Nu bestellen
Woodies Glaslatschroeven 
Tx10 Verzinkt Deeldraad

Geschikt voor het eenvoudig vast schroeven van meranti glaslatten zonder voor de boren! Deze schroef verzinkt zichzelf in hout en voorkomt splijten. Gebruik tijdens het schroeven een TX10 schroefbitje. 


Bevat: 200x
Woodies Glaslatschroeven 3,5 X 40 mm TX10 Verzinkt Deeldraad + 1 x gratis schroefbitVan €5,65 voor €5,10

Nu bestellen
Woodies Ultimate schroeven
Torx Platkop Verzinkt Deeldraad

Alle Woodies Ultimate schroeven zijn voorzien van een extra diepe Torx indruk, maximale grip op Woodies schroeven. Deze schroeven hebben de afmeting 4,0 x 40 mm en beschikken over een Torx (TX) schroefkop. 

Bevat: 200x Woodies Ultimate Schroeven Torx Platkop 4,0 x 40 mm T20 Verzinkt Deeldraad 
Vaste lage prijs: €4,99

Nu bestellen