9 + 3 gratis op Dynaplus vlonderschroeven. Topkwaliteit extra voordeel Bestel hier

Sluiten

Zijn hollewandpluggen ook geschikt voor gipsplaten?

Door Schroeven Online - 09 april 2021
Een hollewandplug is een plug die speciaal is gemaakt zoals de naam al doet vermoeden voor toepassingen in holle wanden. Hij is zo ontworpen dat hij goed vast komt te zitten; zodra je de schroef indraait, zet de plug uit, waardoor er een hogere druk op het gat ontstaat en de plug (en de schroef) goed vast blijven zitten in het materiaal. De weerhaken (ook wel anti-rotatievleugels genoemd) zorgen ervoor dat de plug niet meedraait met de schroef.


Toepassingen Hollewandpluggen


Hollewandpluggen zijn geschikt voor toepassingen met plaatmaterialen met een dikte van 3 tot 26 millimeter, zoals gipsplaten, gipsvezelplaten, multiplex, hardboard, vezelcementplaten en spaanplaten.
Ze zijn ideaal om lichte objecten zoals bijvoorbeeld schilderijen, lampen, planken en plinten te monteren. Afhankelijk van het soort wand kan een hollewandplug een gewicht van 10 tot 15 kilo dragen.Voordelen Hollewand Plug


De voordelen van hollewandpluggen op een rijtje:
  • U bent verzekerd van een sterke, snelle en makkelijke montage;
  • U heeft weinig ruimte achter de plaat nodig;
  • De hollewandplug draait niet mee met de schroef;
  • De schroeven kunnen onbeperkt in- en uitgedraaid worden;
  • De hollewandplug is prima bestand tegen schokken en trillingen.


Hollewand pluggen bestellenBij Schroeven-Online.nl bieden we een enorm ruim assortiment hollewand pluggen van diverse merken, maar wel hebben persoonlijk wel een voorkeur. Hollewand pluggen van Toggler, deze laten je niet in de steek. Zij hebben een hoge belastbaarheid en zullen bij het indraaien van de schroef niet snel breken. Dit zien wij bij de goedkopere merken nog wel eens gebeuren, en dan valt je schap of plank toch echt naar beneden.