Zijn schroeven ook buiten te gebruiken?

Door Schroeven Online - 24 december 2021
Schroeven voor buiten moeten heel wat doorstaan. Wind, regen en ga zo maar door. Gelukkig zijn er veel sterke schroeven die niet roesten als ze een tijdje in je schutting, overkapping of buitenmuur zitten. Maar welke heb je nodig voor jouw klus? Wij laten je graag zien welke soorten er zijn!

Welke soorten schroeven zijn geschikt voor buiten?


Gegalvaniseerde schroeven

Gegalvaniseerde schroeven zijn bedekt met een extra laagje metaal dat roesten tegen gaat. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van zink, maar er kan ook nikkel of chroom gebruikt worden. Deze laagjes maakt gegalvaniseerde schroeven geschikt als schroeven voor buiten, maar let op: op langere termijn kunnen deze schroeven wel gaan roesten. Heb je een project waarbij de schroeven langere tijd moeten zitten, kies dan voor RVS schroeven (zie hieronder).
RVS schroeven

RVS schroeven (roestvast stalen schroeven) worden gemaakt met een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. We spreken pas van een roestvast stalen schroef wanneer deze voor minimaal 11% uit chroom bestaat en voor minimaal 1,2% uit koolstof. Het is goed om te weten dat er verschillende gradaties zijn van RVS schroeven.

We raden aan om altijd te investeren in RVS schroeven van een hoge kwaliteit. Schroeven van een lage kwaliteit zullen na verloop van tijd namelijk toch kunnen gaan roesten. Goede RVS schroeven gaan jarenlang mee en zijn daarom hun geld vaak meer dan waard. Want niemand heeft zin om zijn nieuwe vlonder na een paar jaar al weer te moeten voorzien van nieuwe schroeven.


Bekijk ons assortiment RVS schroeven


Messing schroeven

Messing schroeven worden gemaakt met een legering van koper en zink. Je kunt deze schroeven voor buiten herkennen aan de gelige kleur. Hoewel deze kleur in de buitenlucht misschien wel verandert, roesten messing schroeven niet. Maak je dus geen zorgen!

Let op: Wanneer u schroeven voor buitengebruik aanschaft, is het van essentieel belang dat u bij de montage gebruik maakt van de juiste schroefbit of schroevendraaier. Gebruikt u bijvoorbeeld de verkeerde maat, dan kunt u de schroefkop van de schroef beschadigen. Wanneer dit gebeurt, kan uw schroef alsnog gaan roesten, omdat de beschermende anti-roest laag dan niet meer intact is. Zorg dus altijd voor de juiste maat!

Kies 1 van bovenstaande roestvrije schroeven en je project buiten gaat helemaal goed komen, en twijfel je wat wel of niet kan? Stuur een bericht naar ons team van vakmensen en wij helpen je de juiste keuze te maken. Of volg ons via de socials voor de laatste tips en trics op het gebied van schroeven en bevestigen.


Speciale schroeven voor buiten: DYNAPLUS AR-Coating schroeven


Schroeven die je gebruikt tijdens het klussen in de tuin moeten aan heel wat eisen voldoen. Het is natuurlijk belangrijk dat schroeven voor buiten niet (snel) roesten, maar ze moeten ook sterk zijn en makkelijk indraaien. Speciaal voor buiten zijn er daarom DYNAPLUS AR-Coating schroeven. Door de anti-roest coating roesten en slijten de schroeven minder snel en blijven ze jarenlang goed.


AR-Coating schroeven gebruiken


Bij het klussen in tuin is het belangrijk dat je de juiste schroeven kiest. Hiermee gaat het klussen niet alleen gemakkelijker maar ben je ook verzekerd van een mooi en duurzaam eindresultaat. AR-Coating schroeven zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in de tuin, waarbij de schroeven alle weersomstandigheden moeten doorstaan. De AR-Coating zorgt ervoor dat de schroeven niet roesten, en dat het hout niet aangetast wordt. Zo ben je langer verzekerd van een sterke houtverbinding.
​Het gebruiken van AR-Coating schroeven wordt nog makkelijker door de speciale cross-section punt. Hiermee is het voorboren van hardhout veelal niet meer nodig en hoef je er niet bang voor te zijn dat het hout splijt.


De voordelen van gecoate schroeven


Wanneer je op zoek bent naar schuttingschroeven of andere schroeven voor buiten, dan bieden gecoate schroeven je een aantal voordelen ten opzichte van RVS schroeven. Ten eerste zijn schroeven met een AR-coating vaak goedkoper dan RVS. Zo kun je de kosten van je project flink verlagen. Daarnaast is ook het materiaal van AR-Coating schroeven sterker. Ze worden namelijk gemaakt van gehard staal. Dat maakt ze bovendien makkelijker in te draaien en als je een bijpassende DYNAPLUS bitset gebruikt, is de kans op breken van de schroeven minimaal.
AR-Coating schroeven zijn de beste schroeven voor douglas hout


Maak je een overkapping van douglas hout? Of een schutting van hardhout? Kies dan voor schroeven met een AR coating. Gecoate schroeven zijn op dit moment de populairste schroef uit het assortiment. En dat is niet zonder reden:

  • Zeer lage indraaiweestand door een speciale geometrie
  • Gepatenteerde draadvorm voorkomt splijten van het hout
  • Parabolische boorpunt
  • Zeer hoge uittrekweerstand
  • Unieke plaatsing van freesribben onder de kop
  • Unieke draadvorm voor snel inschroeven

Bonustip: gebruik de juiste schroefbit of schroevendraaier


Bij schroeven voor buiten is het belangrijk dat je de juiste maat schroefbit of schroevendraaier gebruikt. Een verkeerde maat beschadigt namelijk de schroefkop. Dat maakt de schroef niet alleen een stuk lastiger in- en uit te draaien, maar zo beschadig je ook de beschermende anti-roest laag waardoor de schroef als gaat roesten. Dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom altijd voor de juiste maat!


Schroeven voor buiten kopen

Zo. Je weet nu welke schroeven voor buiten je kunt gebruiken. Ga voor onze RVS schroeven, gebruik AR-Coating schroeven of kies één van de andere roestvrije schroeven en je project gaat helemaal goed komen. Twijfel je wat wel of niet kan? Stuur gerust even een bericht naar onze vakmensen. Wij helpen je de juiste keuze te maken.