Naar boven

Houtboren

(32) (32 artikelen)

Houtboren online kopen

We leveren een ruim assortiment aan houtboren van topmerken als Bahco en KWB. We hebben hout spiraalboortjes om mee voor te boren, welke geschikt zijn voor alle houtsoorten en voorkomen dat het hout gaat splijten. Ook hebben we verschillende soorten hout verzinkboren. Doordat een verzinkboor uit een los boortje en een verzinkkop bestaat, kunt u de boor gemakkelijk vervangen wanneer deze versleten is. Verder hebben we ook nog speciale hardhout boren, voor het boren in o.a. Azobe, Bankirai en Meranti. Wij leveren A merken zoals Bahco houtspiraalboren. U kunt met deze boren in alle hout soorten boren zoals vuren, grenen, eiken, hardhout (Bankirai) en Azobé. 

POPULAIRE MERKEN: Bahco houtboren | Kelfort houtboren | KWB houtboren

MEEST VERKOCHT: KWB Hardhoutboor HSS 4 mm
Sorteren

Meer over houtboren

Houtboren

Hout is er in vele soorten, veel gebruikte houtsoorten zijn vuren, grenen, hardhout en eiken. Wanneer u gaat boren in het hout is het van belang dat u het juiste materiaal gebruikt, anders gaat het hout splinteren en wordt het lelijk. Als klusser wilt u dat natuurlijk niet, daarom koopt u de juiste houtboren en het liefst ook van degelijke kwaliteit.

Houtspiraalboor

De houtspiraalboor is voorzien van centreerpunten en voorsnijders. Met deze boor kan u heel precies aan de slag, het wordt veel gebruikt in de interieurbouw en de meubelmakerij. De houtspiraalboor van het merk Irwin is voorzien van een speciaal Bradpoint wat zorgt voor een betere centrering en een snellere start. Met deze boor begint u wat langzaam, het centreren, waarna u de snelheid kan opvoeren.

Platte houtboor

De platte houtboor, ofwel de speedboor heeft een gepatenteerde punt met precisiesnijvlakken. Dankzij het ontwerp van deze boor, boort u wel 4x sneller dan normaal. Niet voor niets wordt het de speedboor genoemd(snelheidsboor). Ook is de boor met paraboolvormige groeven gemaakt zodat het zaagsel sneller wordt afgevoerd en het concentreren beter gaat. Deze houtboor kan met veel druk geboord worden.

Verzinkboor

Soms is het nodig om een gaatje op maat te maken zodat schroeven op gelijke hoogte in het materiaal komen. Daar is de verzinkboor de oplossing voor. Ook om gaten minder scherp te maken is de verzinkboor het perfecte middel. De verzinkboor is dus puur om iets af te werken, wilt u een gat maken dan is de houtspiraalboor of de platte houtboor de oplossing.

Voor een ruim assortiment houtboren tegen een aantrekkelijke prijs ben je bij ons aan het juiste adres. Als je vragen hebt over houtboren, staan wij telefonisch voor jou klaar voor al je vragen.

Neem contact met ons