Naar boven

​Hoenderdaal schroeven en bouten​​

Hoenderdaal Voor een uitgebreid assortiment Hoenderdaal schroeven, bent u bij ons aan het juiste adres. Naast vijzen, bieden we ook verschillende soorten bouten en moeren met een sterke draagkracht aan. Als u vragen heeft over de toepassing ervan, dan staan wij telefonisch voor u klaar voor al uw vragen.

Over Hoenderdaal

Hoenderdaal is een professioneel merk schroeven van eigen bodem. Het bedrijf werd in de jaren 60 opgericht door Cees van 't Hoenderdaal. In de begintijd lag de focus vooral op houtschroeven. Deze werden in kleine verpakkingen verzonden naar ijzerhandel en andere ketens. Inmiddels heeft het bedrijf een flink groei doorgemaakt en is de markt voor bevestiging materialen aanzienlijk veranderd.

Na de introductie van de spaanplaatschroef daalde de vraag naar de houtschroef. In 1976 nam Hoenderdaal de keilboutenfabriek in Den Haag over en gingen zij zich specialiseren in de productie van keilbouten.

Nadien is Hoenderdaal met een steeds breder pakket bevestigingsmaterialen gekomen. Eerst alleen in Nederland, maar later ook in Belgie en Zweden. Naast de Hoenderdaal schroeven, is het bedrijf ook bekend van de DynaPlus schroeven. Ze hebben dus heel wat schroevenkennis in huis! 

Gipsplaatschroeven

​Hoenderdaal heeft verschillende soorten gipsplaat vijzen. Deze RVS schroeven hebben een dubbele schroefdraad, een harde scherpe punt en kruiskop. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u deze schroeven gebruiken voor het monteren van gipsplaten. Gipsplaatschroeven zijn zelborend, waardoor voorboren niet meer nodig is. Lees meer over deze schroeven op onze blog. Hier geven we ook tips over het vinden van de juiste gipsplaatschroef! 

Houtdraadbouten

Op zoek naar houtdraadbouten? Geen probleem! Op onze website bieden we zowel de verzinkt houtdraadbouten als de RVS houtdraadbouten aan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes: van 5 tot 16 mm. De lengte gaat tot 340 mm. ​​De bouten kun je gebruiken bij het plaatsen van zware buitenconstructies. Door de zeskantkop (SW) draai je de bouten moeiteloos vast met een ringsleutel.

Waarom kiezen voor een houtdraadbout? Een groot voordeel van houtdraadbouten ten op zichte van gewone schroeven is dat er een hogere belasting mogelijk is. Als gewone schroevn niet sterk genoeg zijn, dan bieden bouten uitkomst. De bouten zijn dus geschikt voor het zwaardere werk. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van massief houten meubelen. Ook zijn deze bouten geschikt voor het verankeren van houten balken aan de muur of het plafond.