Naar boven
Vlonderschroeven kopen

Vlonderschroeven

Het grootste assortiment vlonderschroeven online

De grootste keuze in RVS vlonderschroeven van de merken SPAX, DynaPlus en Woodies

​Voor het aanleggen van vlonderplanken in de tuin zijn goede schroeven een must. Een goede vlonderschroef is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een kleine kop zodat deze mooi in de vlonderplank wegvalt. Bij ons vindt u de beste vlonderschroeven voor het plaatsen van hardhout-, grenen- en Douglas vlonderplanken van o.a. de merken SPAX, DynaPlus en Woodies.

Direct naar: SPAX vlonderschroeven | DynaPlus vlonderschroeven | Vlonderschroeven eigen merk | Woodies vlonderschroeven

Online vlonderschroeven kopen doet u bij Schroeven-Online

​Om uw buitenklus zo gemakkelijk mogelijk te maken vindt u bij ons het grootste assortiment vlonderschroeven van alle bekende merken zoals SPAX en DynaPlus. Deze schroeven zijn speciaal ontworpen voor het gebruik buiten, en het gebruik in vlonderplanken. Door de speciale vorm van deze schroeven bent u zeker van een duurzame houtverbinding en is voorboren vaak niet nodig.

Afhankelijk van de vlonderplank zijn er verschillende typen schroeven die het beste resultaat geven. Zo zijn DynaPlus en Spax RVS vlonderschroeven het meest geschikt voor douglas en grenen vlonderplanken. De Woodies RVS- 410 schroeven zijn het meest geschikt voor hardhouten vlonderplanken. Bij al deze schroeven is voorboren niet noodzakelijk, maar voor een mooier resultaat is voorboren wel altijd aan te raden. 

De voordelen van RVS vlonderschroeven

​​RVS vlonderschroeven hebben een aantal extra voordelen die wij graag met u delen. Door de kleine cilinderkop verzinkt de schroef zich fraai in het hout en is splijten van het hout bijna uitgesloten. Dit zorgt voor een strak eindresultaat met perfecte uitstraling. Wanneer u de schroef aan de kopse kant van de vlonderplank gebruikt is het wel aan te raden om de plank eerst voor te boren.
​Spax rvs vlonderschroeven hebben een extra tweede schroefdraad waardoor er een stevige en duurzame houtverbinding ontstaat, zo heeft u langer plezier van uw vlondervloer in de tuin.
​Wanneer u gebruik maakt van ​Woodies RVS-410​ vlonderschroeven hoeft u zelfs de hardste houtsoorten niet voor te boren. Deze schroeven zijn gemaakt van extra hard staal en zijn ook licht magnetisch.

​Heeft u advies nodig over het kiezen van het juiste type vlonderschroeven? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze, neem hiervoor contact met ons op.
Contact

Hoe legt u een vlonder met vlonderschroeven?

  • Zet de vorm van de vlonder uit met piketpaaltjes en touw. Zorg daarbij dat de vlonder iets afloopt. Zorg voor een lichte hellinghoek van ca 1 cm per meter zodat het regenwater afvloeit.
  • Leg op een vaste ondergrond anti-worteldoek of grind. Bij grind heeft u dan gelijk een goed gereguleerde waterafvoer en het voorkomt onkruid. Leg daarop stoeptegels van 30x30 cm. De tegels met een hart-op-hart afstand van 40 a 50 cm uit elkaar leggen.
  • Maak een raamwerk van regels 45x70 mm. Gebruikt u dekdelen (vlonderplanken) van 21 mm dan is de regelafstand 40 cm. Gebruikt u dekdelen van 25 of 28 mm dan kunt u de regelafstand houden op 50 cm. Plaats de regels 45x70 mm op het midden van de stoeptegels. Leg de vlonderplanken met tussenruimtes van 0.5 cm haaks op de regels. Gebruik hierbij bijvoorbeeld een latje of een duimstok van ca 0.5cm.
  • Schroef de vlonderplanken vast met vlonderschroeven, de schroef is probleemloos te verwerken waarbij voorboren niet nodig is.
  • Gebruik in geen geval spijkers; deze gaan roesten en werken zich na verloop van tijd omhoog.
  • Hardhoutbeits is ideaal om uw hardhouten vlonderplanken de gewenste kleur te geven en om langer van een natuurlijke, hardhout uitstraling te genieten.